Nieuwsbrieven | Newsletters

Nieuwsbrief Maart

Maart roert zijn staart, en ook grillig MOST had deze maand weer een aantal verrassingen in petto:

We trappen af met een Maslenitsa-lunch op maandag 4 maart. Deze maandagmiddag stond er een gedekte tafel klaar met overheerlijke blini en verschillende toppings voor alle MOST-erds. Maar ook andere hapjes en (honing)dranken werden weer met liefde en dille door onze kookcommissie klaargemaakt. Het was helaas ook tijd om afscheid te nemen van onze tweedejaars voor drie maanden. Op woensdag 13 maart werd er daarom in Café Roebels een Tot ziens-borrel georganiseerd om onze studiegenoten uit te zwaaien en ze nog enkele laatste tips mee te geven om van hun verblijf in Sint Petersburg een fantastische tijd te maken. Classical Music Productions had ons uitgenodigd naar een unieke voorstelling en gaf ons fikse korting, hun voorstelling werd echter op het laatste moment, tot onze grote spijt, gecanceld.  Op donderdag 21 maart reisde MOST dan maar af naar een concert in de Doelen in Rotterdam om te luisteren naar Sjostakovitsj’ Symfonie nr. 13 (ook wel ‘Babi Yar’ genoemd). Dit werk uit 1962 bestaat uit vijf indrukwekkend op muziek gezette gedichten van Jevgeni Jevtoesjenko. Voor de gedichten in het Russisch en Engels, klik hier.  Maandag 25 maart woonde we een lezing en filmvertoning bij van HSVL over de film 900 Dagen met onze eigen Dr. Henk Kern. Eind maart werd het jaarlijkse faculteitssymposium gehouden. De hele dag door gaven Geesteswetenschapwetenschappers en -docenten lezingen over het belang van de geesteswetenschappen. Namens MOST sprak Laura Starink van Raam op Rusland over wat het studeren van Russisch haar heeft gebracht.

Comments Off on Nieuwsbrief Maart