Nieuwsbrieven | Newsletters

Nieuwsbrief April

De knoppen aan de bomen lopen uit, de zon komt tevoorschijn en lonkt de studenten naar de bloeiende Hortus. De meeste laten zich echter niet verleiden en ploeteren dapper verder in de UB: het jaar sleept voort.

Dinsdag 2 april gaf Thomas Castelein een lezing en workshop over het Sloveens en vertelde ons over de taal van 2 miljoen sprekers en meer dan 40 dialecten, leerde ons wat woordjes aan en lichtte een tipje van de sluier toe van die intrigerende dualis.
In de week daarop is het weer tijd voor een filmavond! In de avond van maandag van 8 april zal MOST gaan zitten voor de recente film Лето. De in 2018 verschenen film geeft een ongedwongen, realistisch en tegelijk kritisch inkijkje in de opkomst van Ruslands grootste muziekhelden van het eind van de 20e eeuw, onder wie Витор Цой en Майк Науменко. Лето is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in film, muziek en Rusland in de jaren `80 en is tegelijkertijd ook actueel. Op woensdag 17 april zal het jaarlijkse facultaire feest van geesteswetenschappen weer plaatsvinden onder het thema “Disney Disco”. Kaarten kunnen worden gekocht van 1 t/m 3 april en van 15 t/m 17 april bij de zwarte balie in het Lipsius-gebouw. Zondag 28 en maandag 29 april vieren de Russen Pasen en wij spelen hier graag op in door op de maandag weer een heerlijke lunch te serveren! Maak kennis met zowel de feestelijke spijzen van Пасха als enkele sobere gerechten van Великий пост bij de MOST-post-пост-lunch. De kookcie bereidt zich voor met de leuke culinaire reeks “Service à la Russe” van Prof. Jos Schaeken in Raam op Rusland, zeker het lezen waard!

Studium Generale organiseert brede, academische activiteiten, zoals lezingen, symposia, filmvertoningen en debatten voor zowel studenten en medewerkers als geïnteresseerden van buiten de universiteit. Wij hebben een tweetal dubbele lezingen voor jullie geselecteerd:

Donderdag 4 april: Brave New World & Nineteen Eighty-Four. 19:30-21:30, Lipsius 019
Donderdag 11 april Aantekeningen uit het ondergronse & Wij (met Dr. Otto Boele!) 19:30-21:30, Lipsius 019

Klik op deze link voor meer informatie!

Comments Off on Nieuwsbrief April